Doorgaan naar inhoud
Dudemsa levert boodschappen aan huis! Bekijk hier de regio's
Bekijk hier naar welke regio's we leveren
Lunch: witlof salade met appel en kip

Lunch: witlof salade met appel en kip

Groente bij de lunch, ik ben er dol op. Daarmee bedoel ik niet een plakje komkommer of tomaat op de boterham. Bij de lunch maak ik graag een goed vullende salade, zodat ik de hele middag geen trek heb. Deze witlof salade met appel en kip staat regelmatig op het menu. Elke zondag en woensdag maak ik voor 2 dagen mijn lunch. Als je Dudemsa volgt op Instagram, dan heb je mijn voorbereidingen vast voorbij zien komen.

Tijdens het werk in de ochtend, kan ik mij al helemaal verheugen op de witlof salade die op mij wacht. De rauwe witlof maak de salade lekker knapperig. Mocht je liever geen vlees eten, dan kun je de kip ook vervangen door (oude) kaas.

Hopelijk heb ik je laten zien dat een gezonde lunch salade maken weinig voorstelt. De blog staat vol met makkelijke lunch recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade met biet en linzen of deze salade met kikkererwten, tomaat en tonijn?

Gezonde lunch: witlof salade met appel

Lunch: witlof salade met appel en kip

recept voor 2 personen:

  • 2 stronkjes witlof
  • 1 winterpeen (of zakje wortel julienne)
  • 150 gram gerookte kip
  • 1 appel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • optioneel: verse platte peterselie

Dressing

  • 2 eetlepels kwark
  • 2 flinke theelepels mayonaise (bv. Licht & Romig van Calvé)
  • kerrie naar smaak
  • optioneel: olijfolie

Hoe maak je een witlof salade met appel en kip:

  1. Snijd de onderkant van de witlof en snijd de stronk doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof vervolgens in stukjes. Schil de winterpeen en rasp of snijd de peen in stukjes. Snijd de kip en appel in stukjes.
  2. Maak de saladedressing met de kwark, mayonaise en kerrie. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. De goede vetten zorgen ervoor dat vet oplosbare  vitamines (bv vitamine K uit de wortel) beter opgenomen worden door het lichaam. Doe de dressing in twee kleine potjes.
  3. Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen.
  4. Leg de gesneden witlof aan één zijde, vervolgens de wortel, daarna de appel en eindig met de kip. Strooi de rozijnen en eventueel kruiden erover. Zet de saladedressing bakjes erbij.
  5. Sluit de bakken af en zet de witlof salade met appel in de koelkast. Je kunt de voorbereide lunch twee dagen bewaren in de koelkast. Hussel de ingrediënten en dressing pas bij de lunch door elkaar.